Autorijschool

 

Ben je van plan om binnenkort je rijbewijs te halen? Dan moet je natuurlijk eerst leren autorijden! De beste manier om dit te doen is door lessen te volgen in een autorijschool. In dit artikel ontdek je de meerwaarde van een autorijschool!

 

Je spaart geld uit

 

Misschien denk je in de eerste instantie dat leren autorijden in een autorijschool erg prijzig is, maar eigenlijk spaart het je geld uit. Toch in het geval dat je per ongeluk ergens tegen botst, want dan zal jij alles uit je zak mogen betalen, als de auto eigenaar je niet extreem goed gezind is. Als je leert rijden in de autorijschool, dan zal jij je daar geen zorgen over moeten maken. De autorijschool zelf kost natuurlijk wel wat geld, maar de rijschool is dat geld meer dan waard! Bezie het als een investering, want met een rijschool is je slaagkans ook groter, waardoor je niet extra lang zult moeten blijven rijden en zo spaar je brandstof uit. Als je het rijexamen meerdere keren moet afleggen, dan zal je ook nog eens extra kosten moeten betalen om het examen te mogen afleggen en dan zijn er nog de verplichte rijlessen die je moet betalen!

 

Je leert van een expert

 

Wanneer je met een autorijschool leert rijden, dan word je opgevolgd door een expert. Je instructeur weet als geen ander hoe hij je moet begeleiden. Hij is getraind om je fouten te detecteren en verbetert deze meteen. Als je zelf een begeleider kiest, dan zal die natuurlijk ook heel wat ervaring hebben, maar een begeleider die je zelf kiest zal het waarschijnlijk niet gewoon zijn om les te geven en dat verschil merk je!

 

Je hebt meer vrijheid

 

Als je leert rijden met een instructeur, dan zal je al snel veel alleen mogen doen, met een voorlopig rijbewijs kan je ook alleen de baan op. Als je op eigen houtje leert autorijden dan mag je niet zonder begeleider rijden.

 

Veiliger

 

De instructeur van een autorijschool beschikt over een speciale auto die uitgerust is met een dubbele stuurinrichting, dat zorgt ervoor dat de instructeur tijdig kan ingrijpen. Dit systeem is dus veel veiliger. Als je op eigen houtje leert autorijden heb je die mogelijkheid niet.

 

Grotere slaagkans

 

Als je rijlessen volgt in een autorijschool, dan zal je slaagkans veel groter zijn dan als je dit met een eigen begeleider doet. Uit onderzoek blijkt zelf dat de slaagkans zo’n 5,4% hoger ligt. Het is misschien geen wereld van verschil, maar elke extra kans dat je hebt moet je grijpen!